Juoksumatot

Juoksumatto mahdollistaa juoksutreenit myös kotona, oman aikataulusi ehdoilla. Et ole riippuvainen vuodenajasta tai säästä vaan voit aina harjoitella helposti ja turvallisesti.

Mallin valinta
Kun ostat juoksumattoa, on tärkeää ottaa huomioon joitakin tekijöitä.

Moottorin tehokkuus vaikuttaa juoksumaton nopeuteen. Kokeneemmalle juoksijalle tarvitaan voimakkaampi moottori. Mitä enemmän tehoja, sitä enemmän säätömahdollisuuksia. Hieman yksinkertaisemmin voisi sanoa, että saat yhden tunnin vaihtelevan juoksutreenin yhdellä hevosvoimalla. 1.5 HK tarjoaa siten mahdollisuuden jopa 1,5 tunnin liikuntaan vaihtelevalla nopeudella. Niinpä kotitalouksissa, joissa useammat ihmiset haluavat käyttää mattoa, kannattaa panostaa moottoritehoon. Lisäksi moottoreilla ei ole hyvä treenata liian kauan yhtäjaksoisesti. Kokeneilla juoksijoilla on yleensä nopeampi rytmi, ja heillä on oltava voimakkaampi moottori, jotta se jaksaa pidemmän harjoituksen.

Juoksumaton pinta on tärkeä tekijä. Suurempi käyttöpinta-ala mahdollistaa pidemmän treenin ja on toimii paremmin suuremmilla nopeuksilla. Pienemmällä juoksupinnalla on tärkeämpää hallita askeleet ja se siksi sopii paremmin kävelyyn ja kevyempään lenkkeilyyn.

Jotkut juoksumatot tarjoavat mahdollisuuden muuttaa kulmaa, joskus manuaalisesti ja kehittyneemmille malleille servomoottorilla. Juoksumaton kulman nostaminen antaa luonnollisen tunteen juoksemisesta ylämäkeen ja tekee harjoittelusta haastavampaa. Siinä tapauksessa, että juoksumatto on säädettävissä servomoottorilla, voit muuttaa asentoa juoksun aikana etkä joudu keskeyttämään treeniä säätämistä varten.

Löpband motordrivet - Epsilon L075
319€
(Alkuperäinen hinta: 349€)
   Arvioitu saapumisaika varastolle  05-05-2021
Löpband motordrivet - Epsilon L125
495€
   Arvioitu saapumisaika varastolle  08-03-2021
   Varastossa